Mise 2008 - dovybavení dětského domova


Projekt "Nezáleží na barvě kůže, všechny děti jsou naše"

Projekt vznikl v roce 2006 na základě osobní návštěvy Míly Byrtusové v dětském
domově New Light Childrens Home.

Dětský domov v keňské vesnici Mutomondoni, nacházející se v blízkosti města Mtwapa, se trvale potýká se zajištěním základních životních potřeb zdejších dětí. Nedostatek potravin a jejich nízká výživová hodnota a sporadická léčba nejrůznějších nemocí způsobují zdejším dětem velké problémy a vysoká zdravotní rizika. Mimo toho zde chybí i základní vybavení pro výuku. Kromě
výše uvedeného se zdejší oblast potýká s masovým přílivem sirotků jako důsledku epidemie viru HIV a nemoci AIDS a dalších nemocí, které decimuje zdejší populaci a děti staví do tristní situace.

Celý projekt sestává z několika dílčích částí.

První částí je dovybavení dětského domova "New Light Children´s Home Mtwapa" a to především kuchyňským zařízením a potravinami, dále zařízením ložnic, hygienickými prostředky a školními pomůckami včetně zakoupení televizoru, DVD a počítače (zavedení internetu, výuka dětí - práce s počítačem).

Druhou částí projektu je zajištění stabilního zdroje potravin adekvátní hodnoty pro děti dětského domova a tím jeho alespoň částečné soběstačnosti (započetí chovu brojlerů, chovu malého stáda koz - mléko a mléčné produkty).

V třetí části projektu se počítá i s vybudováním nízkoprahového osvětového centra (především pro matky samoživitelky a jejich děti), jehož součástí bude malá kozí farma, dílna na šití, klub pro děti a vytvoření základny pro možnost adopce na dálku.

Hlavní body mise 2008
  • materiální dovybavení DD
  • započetí s chovem brojlerů
  • nákup televize, DVD a počítače pro možnost výuky dětí